Advocaat: Thijs Hermans moet vrijgesproken worden van moord

30012

Joost de Bruin, samen met Serge Weening advocaat van drievoudig moordverdachte Thijs Hermans uit Brunssum, vindt dat zijn cliënt moet worden vrijgesproken van voorbedachte raad. Dat heeft hij gezegd tijdens het pleidooi woensdag in de rechtbank van Maastricht.

De Bruin gaf aan dat er voor voorbedachte raad 'weloverwogen gehandeld' moet zijn. "Dat is in deze zaak niet voorstelbaar bij het ziektebeeld waarin cliënt in mei vorig jaar verkeerde. Je kunt in deze niet spreken van kalm beraad en rustig overleg. Cliënt moet daarom worden vrijgesproken van moord in drievoud."

Thijs Hermans heeft bekend dat hij in mei vorig jaar op de Brunssummerheide en in Den Haag drie willekeurige wandelaars dood heeft gestoken. Volgens het Pieter Baan Centrum handelde Hermans in een psychose en was hij mede daarom volledig ontoerekeningsvatbaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) sprak dinsdag echter over verminderde toerekeningsvatbaarheid en eiste 24 jaar cel met een tbs-maatregel voor de verdachte twintiger uit Brunssum. 

 

weerfoto Juli

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019