Adolfpreis voor heemkundevereniging

De koempelgroep van de Heemkundevereniging Brunssum heeft onlangs de Adolfpreis 2018 in ontvangst genomen. De onderscheiding werd uitgereikt vanwege de inspanningen om de mijnbouwhistorie en koempelmentaliteit levend te houden.

Aan de prijs is een in kunsthars gegoten hologram van een mijnwerker verbonden. De Adolfpreis werd voor de 25e keer uitgereikt.

De heemkundevereniging ziet in de prijs een erkenning voor het werk dat ze verricht. "Steenkolenlagen houden niet op bij de grens en de mijnbouw is altijd een grensoverschrijdende industrie geweest met een heel eigen cultuur. Het is belangrijk dat we dit erfgoed niet alleen in Brunssum maar in de hele Euregio koesteren", zegt voorzitter Jos Knubben.

De onderscheiding is tentoongesteld in het mijnmuseum in Brunssum.

24703 24704 De koempelsgroep van de Heemkundevereniging bij de prijsuitreiking in Herzogenrath.