Aantal faillissementen weer gedaald

22738 Ook in de eerste helft van 2018 zijn minder bedrijven in Limburg failliet gegaan. Daarmee zet Limburg de trend van de laatste tijd voort.

Uit de cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat, in vergelijking met de eerste zes maanden van 2017, het aantal bedrijven dat de deur op slot moest doen met 27% procent gedaald is. Landelijk gezien staat Limburg samen met Groningen en Friesland aan de top.

Uit de cijfers blijkt dat vooral in de winkelbranche het zwaar heeft. Daarnaast zijn het voornamelijk zzp'ers die de pijp aan Maarten geven.

Volgens WijLimburg kent Limburg echter wel de laagste groei van het aantal nieuwe ondernemingen. De nieuwe ondernemingen zijn vooral actief in de bouw of zakelijke dienstverlening.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019