Aanpak wateroverlast stap dichterbij

21133 Om de wateroverlast in Oirsbeek en Amstenrade aan te pakken is donderdag een intentieovereenkomst ondertekend. Wethouder Jeannette Quadvlieg van Schinnen zette in Meerssen haar handtekening onder de overeenkomst.

Regelmatig ondervinden de inwoners van de dorpen overlast doordat regenwater niet weg kan. Quadvlieg is blij met de samenwerking en laat weten dat de gemeente al bezig is om enkele problemen aan te pakken. Als de eigenaren van de grondstukken ook maatregelen nemen kan de overlast in veel gevallen voorkomen worden. 

De komende maanden wordt gekeken hoe bijvoorbeeld een andere inrichting en andere bestrating of beplanting kan helpen. Natuurlijk moet er ook gekeken naar het financiële plaatje.

Naast de gemeenten en de provincie zijn ook de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, het Waterschap, Natuurmonumenten en de stichting Limburgs Landschap betrokken bij het initiatief.

De intentieovereenkomst werd in Meerssen gesloten omdat ook die gemeente de wateroverlast met de betrokken partners aanpakt.

21134 foto © LOO-tv | Johannes Timmermans

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019