Aangifte na rapport over verkoop CBS-gebouw

21368 Na het openbaar maken van een kritisch rapport over de verkoop van het voormalige CBS-kantoor heeft Vastgoedbaas Jos van de Mortel aangifte gedaan tegen de gemeente Heerlen. In een reactie aan dagblad De Limburger laat Van de Mortel weten dat er aangifte is gedaan van valsheid in geschrifte, oplichting en het belemmeren van het recht.

In 2012 kocht de gemeente het pand van de Rijksoverheid voor ruim 460.000 euro. Nog diezelfde dag werd het pand door de gemeente verkocht aan een projectontwikkelaar die er een creatieve broedplaats van zou maken. Omdat de ontwikkelaar niet voldoende geld had verstrekte de gemeente Heerlen een lening aan het bedrijf.

Later dat jaar werd een onderzoek naar de transacties gestart. Hieruit bleek dat de ambtenaar die de verkoop afhandelde voorheen adviseur bij de projectontwikkelaar was geweest. Dit had hij verzwegen. Het rapport is bij de gemeente in de la beland en nooit naar de gemeenteraad gestuurd. Dat was mogelijk omdat het een intern rapport was.

Van de Mortel vindt dat er meer transparantie moet komen in de CBS-transactie. Ook het bestemmingsplan Maankwartier zou barsten van de leugens, aldus de vastgoedbaas.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019