Aan de Bleek krijgt grote verbouwing

24971 Verzorgingshuis Aan de Bleek in Schinveld wordt omgebouwd naar een multifunctioneel zorgcentrum. De 54 bewoners worden daartoe een half jaar ondergebracht op een vakantiepark in Susteren.

De verbouwing is nodig om in de toekomst nog de zorg te kunnen verlenen die nodig is omdat die steeds intensiever wordt. De overheid draagt straks niet langer bij in de bekostiging van de traditionele verzorgingshuizen. Die wil dat mensen langer zelfstandig wonen en pas op het laatste moment aanspraak maken op de dan benodigde zwaardere zorg.

Het gebouw is daar niet voor ingericht. Bovendien zijn delen van het gebouw verouderd. Na de verbouwing is Aan de Bleek een multifunctioneel centrum, waarbij ook externe partijen zoals welzijnswerk, gemeente en eerstelijns zorg een rol krijgen.

De verbouwing start komend voorjaar en gaat 7 maanden duren. In principe gaan alle bewoners mee naar het vakantiepark in Susteren. Voor mensen die niet mee kunnen gaan, wordt een oplossing gezocht.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019