8-jarig jongetje verdronken in zwembad

21757

In zwembad Aquana in Würselen, vlak over de grens bij Kerkrade, is een jongetje van 8 verdronken. Het tragische voorval gebeurde zondagmiddag.

Het lichaam van het jongetje werd in de stroomversnelling gevonden. Pogingen het kind te reanimeren bleven zonder resultaat. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Onderzoek moet uitwijzen waarom en hoe het jongetje is verdronken. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het toezicht aan de vereisten voldeed en de badmeesters niets te verwijten valt.

Het is het derde dodelijke slachtoffer in Aquana sinds de opening in 1998. Opmerkelijk is dat het zondag precies 10 jaar geleden was dat in het zwembad, dat ook veel door inwoners van de Parkstadregio bezocht wordt, een 9-jarig jongetje verdronk.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019