'70 procent IBA projecten wordt niet gerealiseerd'

24136 Zo'n 70 procent van de IBA-projecten zal nooit gerealiseerd worden. Er moet dan ook een noodplan komen vindt SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

De Heerlense SP zet grote vraagtekens in het slagen van IBA Parkstad. Eén van de meest prestigieuze projecten de oloïde op de Wilhelminaberg in Landgraaf is volgens de bestuurder nog uiterst onzeker. "Alleen de ontwikkelingsfase heeft al 400.000 euro gekost. Nu dromen de bestuurders van het project over 18 miljoen euro", zegt Meyer in de krant.

De Heerlense wethouder Frank Simons ontkent de zorgen niet, maar geeft duidelijk aan dat IBA geen eigen projecten heeft. IBA ondersteund de initiatiefnemers alleen maar.

Eén van de projecten die niet door dreigen te gaan is ontwikkeling van de fabriekshallen van de voormalige Staalconstructie in Schinveld. Die zouden met hulp van IBA een toeristisch recreatieve bestemming krijgen. De hallen staan nu te koop.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019