50 jaar zwemmen in De Bronspot

31277

Zwembad De Bronspot in Brunssum bestaat deze maand vijftig jaar. Een jaar nadat de bouwwerkzaamheden van start gingen, kon het publiek op 1 oktober 1970 voor het eerst gebruik maken van het bad.

Echter door het coronavirus kan deze bijzondere mijlpaal niet uitbundig gevierd worden. Het bad aan het Koutenveld was toendertijd één van de modernste en meest innovatieve zwembaden van het land. Het bad was een langgekoesterde wens van de omwonenden en zeker voor het schoolzwemmen een welkome aanvulling op het buitenbad De Zeekoelen. In tegenstelling tot andere zwembaden had het bad in Brunssum geen opstaande zwemranden waardoor het water beter gefilterd kon worden.

Bij het ontwerpen van het zwembad is rekening gehouden met gehandicapte zwemmers. Ook mensen in een rolstoel kunnen zonder al te veel problemen gebruik maken van het zwembad. De bouw van het overdekte zwembad in Brunssum kostte toentertijd twee miljoen euro.

Door de verscherping van de coronamaatregelen is ook het aantal beperkingen voor het zwembad weer opgelopen. Zo is de kantine gesloten en ook is het publiek niet meer welkom. De zwemlessen, trainingen en het afzwemmen voor een diploma gaan op dit moment wel nog gewoon door.

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019