2.000 Roda-fans op de foto

26059 2.000 fans van Roda JC vierden dinsdagavond een feestje omdat hun club van de ondergang is gered. Platform Roda JC had in de dagen daarvoor al iedereen opgeroepen om in het stadion gezamenlijk op de foto te gaan.

De avond was ook bedoeld om spullen te veilen en geld in te zamelen voor de voetbalclub. Toen eerder al bleek dat een faillissement was afgewend was de veiling meer bedoeld als steuntje in de rug.

Door de komst van de rijke Mexicaan Mauricio de la Vega is het gevreesde faillissement van Roda JC voorkomen. Onder de vele fans heerste vooral jubelstemming omdat de club blijft bestaan. Na een kleine rondgang met fakkels en vlaggen was het tijd voor een grote groepsfoto op het veld.

Toch houden enkele critici een slag om de arm. De Mexicaan heeft niet overal een goede naam in de voetbalwereld. Het Spaanse Real Murcia is blij dat zij na een rechtszaak van de Mexicaan af zijn.

Frits Schrouff die zijn 79,8 procent van de aandelen in Roda heeft verkocht aan De la Vega heeft echter het volste vertrouwen in een goede en betrouwbare samenwerking. De Mexicaan heeft via een e-mail laten weten waarschijnlijk nog deze week persoonlijk kennis te komen maken met de nieuwe club.

De Zwitsers-Russische zakenman Aleksei Korotaev behoudt zijn 20 procent van de aandelen in de Kerkraadse club.

foto © ZO-NWS | Frank Moonen