20 jaar na de dood van Nicky Verstappen

23135

Het is vrijdag precies 20 jaar geleden dat Nicky Verstappen dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Na twee decennia is de dader nog altijd niet gevonden en is ook nog steeds onduidelijk wat er precies is gebeurd met Nicky.

De destijds 11-jarige jongen uit Heibloem nam deel aan een zomerkamp en verdween plotseling uit het tentenkamp op de Heikop. Zijn lichaam werd na een massale zoektocht in het uitgestrekte heidegebied gevonden aan de rand van een bosperceel.

Een grootschalig DNA-onderzoek dat justitie dit jaar hield onder 14.000 mannen is waarschijnlijk de laatste strohalm om de zaak op te lossen. Er kwamen echter fors minder mannen opdagen dan waar aanvankelijk op gerekend was.

Daderprofiler Carine Hutsebaut riep vorig jaar in een open brief de moordenaar van Nicky Verstappen op zich te melden. De Belgische deskundige gaf in de brief weer wat de impact is van de dood van Nicky Verstappen. Een dader meldde zich echter niet.

Mocht na vrijdag alsnog een dader worden gevonden, dan wordt het moeilijker om deze veroordeeld te krijgen. Na 20 jaar zijn is aantal feiten die eventueel ten laste gelegd kunnen worden, verjaard.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019