17.500 uitnodigingen voor DNA onderzoek

21066 De politie heeft meer dan 17.500 brieven verstuurd in verband met het grootschalige DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Inwoners van Landgraaf, Heerlen, Brunssum en Heibloem kunnen de brief op hun deurmat vinden.

Later worden er nog eens 4.000 verstuurd. Die gaan naar personen die rond 1998 in de buurt van de zuidelijke kant van de Brunssummerheide hebben gewoond, maar inmiddels ergens anders wonen. In de brieven worden mannen opgeroepen om vrijwillig DNA af te staan voor het verwantschapsonderzoek. De politie hoopt dat familiebanden in het DNA in de richting van de dader wijzen.

Het afgenomen DNA wordt vergeleken met het DNA dat is gevonden op de kleding van de in 1998 op de Brunssummerheide vermoorde Nicky Verstappen. Als het onderzoek is afgelopen wordt het DNA materiaal vernietigd.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019