12 kandidaten voor burgemeester Kerkrade

24967 Op de burgemeesterspost in Kerkrade hebben twaalf personen gesolliciteerd. Onder hen zijn ook drie vrouwelijke kandidaten.

Volgens de provincie zijn de meeste kandidaten lid van de VVD (3). Twee sollicitanten hebben een CDA achtergrond en twee kandidaten hebben een hart dat klopt voor GroenLinks. Ook de PvdA is terug te vinden bij één van de kandidaten. De vier overige kandidaten zijn niet lid van een politieke partij. 

Jos Som is sinds december vorig jaar officieel gestopt als burgemeester. Hij heeft aangegeven om als waarnemend burgervader te blijven tot een geschikte opvolger is gevonden. Jos Som is sinds 2000 de eerste burger van Kerkrade. In 2017 maakte hij bekend dat hij zich niet meer voor een vierde termijn beschikbaar stelt.

Burgemeesters mogen tot hun 70e in functie blijven. De 67-jarige Som wil meer tijd met zijn familie doorbrengen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019