Laatste schoenen lopen in Treebeek van de band

22605

Bij Emma Safety Footwear (Emma Schoenen) in Brunssum zijn vrijdagmiddag de laatste schoenen geproduceerd. 9,8 miljoen paar schoenen werden de afgelopen decennia hier gemaakt.

 

De schoenenfabriek in Treebeek gaat deze zomer verhuizen. Door de uitbreidingsplannen van Emma Shoes is de huidige locatie in Brunssum te klein geworden. Ondanks pogingen om een geschikte plaats in Brunssum te vinden heeft het bedrijf uiteindelijk gekozen voor een plek op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Hier kan het van origine mijnwerkersbedrijf uitbreiden naar een productie van zo'n 1 miljoen paar werkschoenen per jaar. 

Toen het bedrijf startte maakte het voornamelijk werkschoenen voor de mijnwerkers van Staatsmijn Emma. Omdat er in het bedrijf veel mensen met een handicap werkten als gevolg van een ongeluk was het een van de eerste sociale werkplaatsen in de regio. Later heeft het bedrijf lange tijd deel uitgemaakt van de maatschappelijke werkvoorziening Licom. Kort na het faillissement van Licom is Emma Safety Shoes verder gegaan als zelfstandig bedrijf.

De schoenfabriek heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Echter de sociale werkplek is wel gebleven. In het pand in Brunssum werden in totaal ruim 9,8 miljoen paar schoenen geproduceerd.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017