Urenlang debat over opstappen Lijst Borger uit coalitie

De gemeenteraad van Brunssum had woensdagavond veel vragen over het vertrek van Lijst Borger uit de coalitie. De vijf vragen die SP-raadslid Katinka Coenen indiende zorgden voor een urenlange debat, waarbij af en toe de grenzen opgezocht werden.

De precieze reden van het opstappen van Lijst Borger en het plotselinge vertrek van hun wethouder Hugo Janssen kon fractievoorzitter Rob Dautzenberg niet vertellen, omdat op de zaak geheimhouding rust. Wel liet de partij duidelijk merken dat zij volgens hen monddood gemaakt werden. Uit het verloop van de vergadering werd ook wel duidelijk dat er persoonlijke problemen binnen de coalitie waren ontstaan.

Dat het eerdere vertrek van wethouder Thomas Gelissen ook te maken had met deze problemen werd door de vier zittende coalitiepartijen ontkent. 

Uiteindelijk werd er een handreiking gedaan van de coalitie om met alle acht de fracties gesprekken te voeren. Op deze manier moet duidelijk worden op welke manier de gemeente Brunssum bestuurd moet worden. Brunssum heeft tot aan de verkiezingen in maart 2018 te maken met een minderheidscoalitie.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016