Vijfmiljoenste bezoeker voor GaiaZOO

Dierentuin GaiaZOO heeft haar vijfmiljoenste bezoeker over de vloer gehad. Een hoogtepunt en tevens mijlpaal voor de succesvolle Kerkraadse dierentuin die dit jaar 12 jaar bestaat.

Een gezin uit Leiderdorp was de gelukkige en werd door burgemeester Jos Som van Kerkrade en de GaiaZOO-directeur in het zonnetje gezet. Uit handen van de burgemeester ontving het gezin onder meer een grote bos bloemen, een pluche giraffe voor de kleine en een gezinsabonnement.

Het gezin was op vakantie in Valkenburg en was benieuwd naar de dierentuin die inmiddels de nodige prijzen in de wacht heeft gesleept.

Sinds de officiële opening in 2005 oefent het park een grote aantrekkingskracht uit op de toeristen die naar Kerkrade en omgeving komen. De afgelopen jaren is het aantal dierensoorten flink uitgebreid tot zo'n 130 soorten. Vorig jaar nog werd de met uitsterven bedreigde berberaap geintroduceerd. Als enigste dierentuin van Europa zijn ze belast met de coordinatie van het fokprogramma van deze soort.

 


 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016