18 jaar cel en tbs voor doden taxichauffeur

Wil van K. is veroordeeld tot 18 jaar cel met dwangverpleging voor de moord op de 24-jarige taxichauffeur Magomadov. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 15 jaar cel met dwangverpleging geëist.

Het stoffelijk overschot van de taxichauffeur werd op 7 mei vorig jaar gevonden in een bos bij het Duitse Schalbruch, vlak over de grens.

Volgens de rechtbank heeft Van K. niet uit noodweer gehandeld, zoals hij zelf op zitting verklaarde. De verdachte verklaarde in rechtbank dat er onenigheid was over de ritprijs van Maastricht naar Spaubeek en dat hij uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Omdat Van K. een mes bij zich had gaat de rechtbank uit dat hij van plan was de taxichauffeur te beroven. Hij zat al eerder vast voor bedreiging van en overval op een taxichauffeur.

De Maastrichtse taxichauffeur was in de nacht van 6 op 7 mei 2017 in Spaubeek om het leven gebracht. Daar waren op straat bloedsporen gevonden. Het lichaam dumpte hij in een bosgebied bij Schalbruch waar het later door wandelaars werd gevonden.

De taxi van het slachtoffer werd leeg aangetroffen langs de A12 bij Zevenhuizen. Daar werd toen ook de 45-jarige verdachte opgepakt.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017