OLS organisatie houdt 103.500 euro over

Het OLS in Merkelbeek heeft 103.500 euro overgehouden. Dat zei schutterijvoorzitter Jos Timmermans zondag bij de presentatie van de cijfers.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest werd begin juli gehouden in Merkelbeek. Toen was op de laatste dag van het evenement al bekend dat het zou afsluiten met een positief financieel resultaat. De totale kosten waren begroot op bijna 922.000 euro.

De helft van de winst gaat naar de organiserende Schutterij St. Johannes en St. Clemens zelf; de andere helft wordt verdeeld onder de verenigingen die vrijwilligers hebben ingezet tijdens het grootste Limburgse schuttersfeest.

Exacte cijfers waren afgelopen zomer nog niet bekend omdat nog niet alle rekeningen binnen waren. Voor schutterijen is het altijd spannend hoe het evenement financieel verloopt omdat de weersomstandigheden van invloed zijn. In Maasmechelen boekte de organiserende schutterij in 2016 een flink verlies van 250.000 euro.

Dat is in Merkelbeek dit jaar niet het geval.