Chauffeur ongeluk Pinkpop vrijgelaten

De man die de dodelijke aanrijding nabij één van de campings van Pinkpop heeft veroorzaakt is vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag beslist.

De 34-jarige Heerlenaar hoeft niet langer in de cel te blijven omdat nergens uit blijkt dat hij met opzet op het groepje Pinkpop-gangers is ingereden. Wel blijft de man verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Bij het ongeluk op de Menshegger weg in Landgraaf werden maandag vier personen aangereden. Ze maakten deel uit van een groter groepje dat in een kring op en langs de weg zat. De weg was kort daarvoor weer opengesteld voor het verkeer. Eén inwoner van Heerlen kwam om het leven en drie andere personen raakte zwaargewond. Voor zover bekend liggen ze nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Na het ongeluk ging de man er vandoor. Hij melde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de man niet had gedronken. Of er verdovende middelen in het spel waren is nog niet bekend.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie is nog niet afgelopen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017