Herindeling Landgraaf-Heerlen van de baan

De fusie van Landgraaf en Heerlen is van de baan. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft dat besloten op advies van de Raad van State.

Wel vindt het kabinet dat gekeken moet worden naar de bestuurskracht in de regio en een eventuele nieuwe poging gemeenten te laten fuseren.

Landgraaf was altijd al tegen een fusie met Heerlen en pleegde hevig verzet daartegen. Ook de bevolking was in een referendum tegen de door de provincie opgelegde fusie.

Het college van Gedeputeerde Staten reageert teleurgesteld en vindt dat de minister nu zelf de regie moet pakken voor versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad. Het kabinet heeft toegezegd op korte termijn met de provincie en de regio in gesprek te gaan.

Nu er geen sprake is van een herindeling, zullen de gemeenteraadsverkiezingen voor Heerlen en Landgraaf plaatsvinden op de reguliere datum van 21 maart 2018.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017