Brunssum ziet plasticverwerker graag vertrekken

De gemeente Brunssum ziet het liefst dat recyclingbedrijf TpD vertrekt uit de gemeente. Zonodig volgen er niet alleen sancties tegen het bedrijf, maar ook tegen de provincie als deze niet strenger gaat controleren.

Dat zou wethouder Jo Palmen aan dagblad De Limburger hebben laten weten. Het bedrijf is volgens de wethouder verantwoordelijk voor de vliegenoverlast in Brunssum. TpD recycling slaat onder andere het plastic op dat huis aan huis wordt opgehaald. Dat is nog vervuild met etensresten en daarom een ideale broedplaats voor vliegen.

Na meerdere klachten werd de buitenopslag verplaatst naar een tijdelijke loods aan de Kranenpool. Maar ook hier moet volgens de wethouder een eind aan komen.

TpD is het niet eens met de opstelling van de gemeente. Het bedrijf wil op zich wel verplaatsen naar alternatieve locaties die de gemeente Brunssum en de Provincie goedkeuren. Bovendien zegt het bedrijf niet alleen verantwoordelijk te zijn voor de vliegenoverlast en dat de nodige maatregelen zijn genomen om de overlast te verminderen.

Het aantal klachten over vliegenoverlast was de laatste tijd weer toegenomen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017