Ambtenaar met plantage terecht ontslagen

De gemeente Brunssum heeft terecht een ambtenaar ontslagen nadat bij de man een hennepkwekerij was gevonden. Dat is het oordeel van de rechter in Maastricht.

Eind 2014 trof de politie in een loods van de ambtenaar een hennepplantage met 172 hennepplanten aan. De plantage werd geruimd en tevens werden twee auto's in beslag genomen.

Omdat de man de inval niet uit zichzelf meldde bij de gemeente werd hij ontslagen. De rechter ziet dit als plichtsverzuim. Tevens wordt de man ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de hennepteelt.

De man begrijpt niet waarom hij direct wordt ontslagen terwijl twee andere ambtenaren van de gemeente Brunssum, die verdacht worden van witwassen, tot nu toe alleen maar zijn geschorst. De rechtbank in Maastricht oordeelde echter dat deze twee strafzaken niet met elkaar te vergelijken zijn, schrijft 1Limburg.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016