Zorgen over onrust ambtenaren Landgraaf

17938

Onder ambtenaren die bij de gemeente Landgraaf werken zou onrust zijn ontstaan vanwege de fusieperikelen. Dat blijkt uit vragen van de oppositie in de gemeenteraad van Landgraaf.

Volgens de partijen vrezen de medewerkers dat hun belangen niet, onvoldoende of te laat worden behartigd als het college blijft volharden in de weigering om met Heerlen te praten over de inrichting van een nieuwe ambtelijke organisatie.

Ze denken dat de gemeente Heerlen niet op Landgraaf kan blijven wachten en zelf al begint met het optuigen van een nieuwe ambtelijke organisatie, eventueel in samenspraak met de provincie.

De PvdA, Fractie Haarbosch, GroenLinks, SP en VVD stellen dan ook een twee-sporen aanpak voor. Naast het spoor van verzet zou ook het traject van de voorbereiding van een nieuwe organisatie moeten worden doorlopen.

De provincie wil dat Landgraaf en Heerlen per 1 januari 2019 fuseren, maar het de meerderheid van de gemeenteraad en het college zijn daar op tegen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017