Zo stemde Beekdaelen woensdag

24276 Fons Heuts uit Nuth kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen woensdag de meeste stemmen. Dat bleek donderdag tijdens het tellen van de stemmen op naam in de sporthal in Nuth.
Bij de verkiezingen woensdag werd alleen het aantal stemmen per partij geteld.

De 76-jarige lijsttrekker van Beekdaelen Lokaal kreeg maar liefst 717 stemmen. Het was overigens een nipte voorsprong, want Clasina Debets van GroenLinks heeft slechts één stem minder. CDA'er Twan Schevers uit Doenrade komt op de derde plaats met 566 stemmen.

Een ander bijzonder feit is dat de dorpskern Schimmert, die zich het meeste verzet heeft tegen de fusie, samen met Nuth het grootste aantal raadsleden gaat leveren; beide dorpen gaan elk 4 raadsleden leveren. In de nieuwe gemeenteraad worden van de 25 raadszetels slechts vier door een vrouw bezet.

Op basis van het aantal stemmen zijn dit de raadsleden. Dat kan overigens nog wijzigen als straks raadsleden naar voren woren geschoven als wethouder.

CDA (7 zetels): Twan Schevers, Roy van der Broek, Huub Franssen, Leon Rijkx, John Kevers, Jos Timmermans, Lisa Laumen.
Vernieuwingsgroep (6 zetels): Levin de Koster, Hugo Schaffrath, Jeanette Quadvlieg-van Dam, John Marissen, Jan Hermans, Hugo Raes.
Beekdaelen Lokaal (5 zetels): Fons Heuts, Henk Reijnders, Jean Joosten, Annie Goossens, Harry van de Laar.
VVD (3 zetels): Ed Slangen, Bert Heggen, Bart Suers.
GroenLinks (2 zetels): Clasina Debets, Louis de Rijk.
PvdA (1 zetel): Lars Kockelkoren.
D66 (1 zetel): Rodney Swelsen.

Kijk hier naar de complete en definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voor Beekdaelen >>