Ziekenwagen voor Gambia gezocht

22159 Stichting Gambia for you is op zoek naar een tweedehands ziekenauto. Die is nodig voor het onlangs geopend ziekenhuis in Sinchangkeita in Gambia.

Het verzorgingsgebied van het ziekenhuis is groot en artsen proberen met taxi's bij hun patienten te komen. Hier is niet altijd geld voor en bovendien is het lastig om taxi te krijgen. Hierdoor worden personen in nood vaak niet tijdig bereikt.

De stichting, die regelmatig transporten met hulpgoederen naar Gambia verzorgt, is daarom op zoek naar een ambulance. Daarnaast kampt het ziekenhuis nog met een tekort aan matrassen en lakens en andere medische goederen.

Gambia for you zorgt voor het transport van de ambulance en andere goederen. De volgende rit met hulpgoederen van de Landgraafse afdeling staat gepland voor maart 2019.

Meer informatie is verkrijgbaar bij hansmindt1@hotmail.nl of bij Marcoen Oomen van de landelijke stichting gambiaforyou@hotmail.com