Wijmenga en Van der Raadt winnen Buffer Run

Roel Wijmenga en Jorrit van der Raadt hebben in Bingelrade de Buffer Run op hun naam geschreven. De hardloopwedstrijd werd voor de 14e keer gehouden in en rond Bingelrade.

Wijmenga was het snelst op de 10 kilometer. Hij liep de afstand in 33 minuten en 5 seconden. Jorrit van der Raadt uit Schinveld won voor de vierde keer op rij de 5 kilometer in Bingelrade. Met een tijd van 17 minuten en 3 seconden vestigde hij tevens een nieuw parcoursrecord.

Omdat zich geen directe concurrentie had aangemeld was de overwinning van de twee hardlopers dan ook geen verrassing.

Bij de vrouwen won Diana Golek uit Straelen (D) de 5 kilometer. Zij zette een tijd neer van 19:26. Op de 10 kilometer was Ellis Jacobs uit Hoensbroek de snelste met 37 minuten en 39 seconden.

Honderden hardlopers verschenen vrijdagavond aan de start in de Wiegelraderstraat. Voor velen staat de wedstrijd jaarlijks vast op de hardloopkalender, voor anderen was het de eerste keer dat ze in Bingelrade liepen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.