Warm aankleden voor de carnavalsdagen

21139 Wie met carnaval op stap gaat of naar een optocht gaat kijken, doet er goed aan zich warm aan te kleden. Dat is het advies van het Rode Kruis.

De weersverwachtingen voor de carnavalsdagen zijn koud en een winterse bui wordt niet uitgesloten. Het is dan ook oppassen voor onderkoeling.

Het Rode Kruis attendeert er nog op dat door het gebruik van alcohol feestgangers juist meer warmte verliezen dan normaal. Voldoende eten en water drinken is dan ook belangrijk. Een andere tip die de hulporganisatie geeft is om meerdere lagen kleding aan te trekken. Zo kan men in warme ruimtes snel iets uittrekken.

Mocht iemand dan toch onderkoeld dreigen te raken zorg dan dat hij of zij in een warme ruimte komt en iets met veel suiker te drinken krijgt. In extremere gevallen is het verstandig om de hulpdiensten te waarschuwen.