Vuurwerkactie tegen vuurwerkverbod

17520 Fans van Roda JC lieten vrijdag heel duidelijk blijken dat zij het niet eens zijn met het vuurwerk verbod in stadions. Uit protest staken enkele met bivakmutsen gemaskerde fans vuurwerk af.

Volgens de Roda supporters hoort het vuurwerk echter bij het voetbal en zorgt het juist voor sfeer in het stadion. En daarbij hoort volgens de fans nu eenmaal vuurwerk.

Daarom zijn zij het dan ook helemaal niet eens met de boete van 5.000 euro die de club vorige week kreeg opgelegd van de voetbalbond KNVB. Of hun vuurwerk actie opnieuw gevolgen heeft voor de club is nog onduidelijk.

17518 foto © LOO-tv | HEKO Photodesign