Voorzitter GBBL stapt op uit onvrede

De voorzitter van de GBBL uit Landgraaf, Peter van den Boogaard, heeft zijn functie neergelegd. Volgens hem houdt de partij zich niet aan de statuten en ook het financiële beleid moet anders.

Volgens de statuten van de politieke partij mogen bestuursleden niet deel uitmaken van de gemeenteraad. Na de verkiezingsoverwinning van maart kwamen zowel de toenmalige voorzitter Hensgens als ook penningmeester Huntjens in de gemeenteraad van Landgraaf. Boogaard nam de functie van Hensgens over, maar voor de penningmeester is driekwart jaar later nog altijd geen vervanger gevonden.

Ook heeft het bestuur via de leden geen zeggenschap over de partijgelden, maar ligt dat bij de raadsleden en de wethouders. De fractievoorzitter zegt in de krant dat de fractie het zeggenschap over het geld heeft omdat zij ook diegene zijn die het geld binnenbrengen.