Veel emoties tijdens bijeenkomst over fusie

18264 Zo'n 200 mensen hebben donderdagavond de bijeenkomst over de fusie van Landgraaf en Heerlen bezocht. Tijdens de informatieavond in het Streeperkruis in Landgraaf liepen de emoties hoog op.

Het waren vooral de tegenstanders van de fusie die van zich horen lieten. Gedeputeerden Ger Koopmans en Eric Geurts konden de aanwezigen niet overtuigen dat de fusie nodig is om als kartrekker te dienen voor de Parkstad regio.

Volgens 1Limburg waren enkele bezoekers bang dat de vele problemen die Heerlen heeft ook naar Landgraaf komen. Weer anderen vinden de bijeenkomsten maar toneelstukjes van de Provincie, die kosten wat kost de fusie door wil drukken.

Ook werd er geopperd een referendum te houden. Gedeputeerde Ger Koopmans liet weten dat de gemeenten zelf een referendum kunnen houden, maar dat hij persoonlijk geen voorstander is van een referendum.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017