Twee verdachte brandweermannen blijven ontkennen

19497 Twee van de drie van brandstichting verdachte brandweermannen uit Onderbanken blijven ontkennen. Voor de rechtbank in Maastricht gaven K.H. uit Schinveld en R.S. uit Merkelbeek aan niets met de golf brandstichtingen te maken te hebben.

De drie verdachten staan woensdag terecht voor de branden in juli en augustus 2014. De derde verdachte D.G. uit Schinveld heeft tijdens zijn verhoor een bekentenis afgelegd. Die is niet in het voordeel van de beide andere verdachten.

De branden zouden door het drietal in wisselende samenstelling zijn gesticht. Het gaat dan onder meer over de brand bij café Im Heidestubel in Schinveld, de palletbrand in Bingelrade en diverse autobranden.

De rechtbank in Maastricht heeft de hele dag uitgetrokken voor de zaak.