Twee leden Satudarah verdacht van afpersing

17461 Twee leden van Satudarah zijn aangehouden op verdenking van afpersing. Dat meldde de politie dinsdag.

Een 25-jarige man uit Geleen en een 47-jarige Heerlenaar zouden een man en een vrouw uit Sittard hebben afgeperst. De afpersing heeft begin 2017 plaatsgevonden.

Vorige week werd in het Belgische Maasmechelen een man aangehouden die eveneens verdacht wordt van de afpersing. De politie sluit niet uit dat gedurende het onderzoek nog meer personen worden aangehouden.

De politie, gemeente en het Openbaar Ministerie maken nogmaals duidelijk dat de aanpak van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs hoog op hun prioriteitenlijst staat.