Top eredivisie wil geen kunstgras meer

18258 Als het aan de topploegen van de Eredivisie ligt gaan alle kunstgrasvelden eruit. Via vakbond VVCS hebben de aanvoerders van de ploegen een manifest naar buiten gebracht.

Volgens het manifest benadeelt kunstgras de spelkwaliteit en de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. Daarom moet de KNVB dergelijke matten verbannen uit de Eredivisie, zo vinden ze.

Ook in het Parkstad Limburg Stadion, de thuisbasis van Roda JC, is enkele jaren geleden de grasmat vervanger door kunstgras.

De vakbond verwacht wel dat het aanpassen wel de nodige financiële gevolgen heeft voor een club. Daarom moet er een fonds komen om de overstap op een natuurlijk grasveld mogelijk te maken.

De Nederlandse voetbalbond heeft in een reactie laten weten dat vereniging toch echt zelf moeten bepalen wat voor soort speelveld in hun stadion komt.