Toch vertraging voor buitenring

19093 Het verkrijgen van het laatste stuk grond dat nodig is voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg blijkt toch lastiger dan verwacht. Volgens de Limburgse kranten heeft de eigenaar van het stuk grond inmiddels een derde wrakingsverzoek ingediend.

De rechter heeft nu besloten volgende week woensdag een uitspraak te doen. De provincie heeft onlangs de onteigeningsprocedure gewonnen. De eigenaar van het stuk grond is het hier niet meer eens en liet via zijn raadsman weten zich niet serieus genomen te voelen.

Eerder had hij al een motie van wantrouwen ingediend tegen de rechter die de waarde van zijn perceel ter plaatse zou gaan beoordelen. Ook wilde de eigenaar dat een rechter vervangen werd.

Om te voorkomen dat door het dwarsbomen van de onteigening nog meer vertraging ontstond spande de Provincie een kort geding aan. Nu moeten de machines nog zeker tot volgende week woensdag wachten voor dat zij aan de slag kunnen met het laatste deel van de buitenring, de aanleg van een turborotonde bij de A76 in Nuth.

Eerder liet de provincie weten de Buitenring Parkstad Limburg twee jaar eerder klaar te hebben.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017