Timmermans geïnstalleerd als wethouder Onderbanken

22765 Jos Timmermans is donderdagavond geïnstalleerd als tweede wethouder in Onderbanken. Hij volgt Rens Evers op die wethouder is geworden in Roermond.

Aan de installatie ging een stevige discussie vooraf over de politieke verhoudingen in de gemeenteraad van Onderbanken. Sinds het vertrek van twee wethouders en het opstappen van raadsleden uit coalitiepartijen was er sprake van een minderheidscoalitie.

Er komt voor het komende half jaar geen nieuwe coalitie in Onderbanken. Het oude coalitieakkoord wordt voorgezet omdat er te weinig tijd is om nieuw beleid te ontwikkelen, herhaalde Timmermans nog maar eens.

Ook bestaat op veel beleidsvelden consensus in de raad, zei hij eerder tegen LOO-tv. De fracties in de gemeenteraad gaan de komende periode verder als samenwerkingsverband. Het CDA had het liefst een raadsbrede coalitie gezien, maar dat bleek niet haalbaar.

Jos Timmermans is al geruime tijd politiek actief in de gemeente Onderbanken. Hij was vanaf 1993 bestuursvoorzitter van het CDA Onderbanken, vanaf 2010 raadslid en vanaf 2014 fractievoorzitter. Bij de organisatie van het OLS in Merkelbeek was hij vicevoorzitter. Welke portefeuilles Timmermans tot aan de fusie van Beekdaelen krijgt wordt komende week bekend gemaakt.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.