Terreurverdachte voorlopig niet vrij

19095 De 28-jarige terreurverdachte uit Heerlen komt voorlopig niet op vrije voeten. De raadkamer heeft donderdag het voorarrest met 30 dagen verlengd.

De man werd in juni opgepakt omdat hij in verband wordt gebracht met de strafrechtelijke onderzoeken naar radicalisering en jihadisme in Limburg. De man zou mensen ronselen voor terroristische misdrijven.

De Dienst Speciale Interventies is momenteel bezig met zes onderzoeken in Limburg. De regio's Sitttard-Geleen en Maastricht lijken het middelpunt te zijn van de activiteiten.

Onlangs werd in Brunssum een 38-jarige Syriër opgepakt. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. Omdat de verdenkingen niet bewezen konden worden is de man weer op vrije voeten.

De El Houda-moskee in Brunssum blijkt op een salafisme-lijst te staan van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum van Justitie.

Het salafisme is een orthodoxe stroming van de islam en wordt vaak gezien als voedingsbodem voor jihadisten.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017