Terreurverdachte Brunssum vrijgelaten

18822 De 38-jarige terrorismeverdachte uit Brunssum is vrijgelaten. De Syriër werd twee weken geleden opgepakt omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf.

Volgens justitie is uit onderzoek daar niets van gebleken. Omdat hij al die tijd onschuldig heeft vastgezeten heeft hij bovendien recht op een schadevergoeding.

De man, die een verblijfsvergunning heeft, werd twee weken geleden opgepakt na onderzoek door de AIVD. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie liet toen weten dat er ernstige verdenkingen waren tegen hem.

Met het oog op de veiligheid kon geen risico worden genomen, zegt het Openbaar Ministerie. "Het politieonderzoek dat daarop werd ingesteld heeft geen onderbouwing voor de verdenking opgeleverd. Aanvullende informatie van de AIVD leidt thans naast de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek tot de conclusie dat de man ten onrechte in verband is gebracht met een terroristisch misdrijf."