Summermatter wint zwaarste marathon van Nederland

19778 Marco Summermatter heeft de trappenmarathon in Landgraaf op zijn naam geschreven. Hij liep de 42 kilometer in 5 uur en 3 minuten.

De zwaarste marathon van Nederland stond afgelopen weekend weer op de hardloopkalender. Ook deze editie van de trappenmarathon op de Wilhelminaberg was met 400 deelnemers al tijdens de voorinschrijving volledig uitverkocht.

De organisatie had een parcours uitgestippeld waarbij de 248 meter lange trappen van de Wilhelminaberg een prominente rol speelden. Deelnemers konden kiezen uit afstanden van 5 kilometer tot de marathon afstand van ongeveer 42 kilometer.

Bij de halve marathon legde Niels Helgers de 21,1 kilometer af in 2 uur en 25 minuten. Wanda Sloos was de snelste bij de vrouwen (2:41:07).

Voor de extreme sporters was ook dit jaar weer de zogeheten last man standing. Zij liepen zolang mogelijk over het parcours. Deze wedstrijd werd gewonnen door André Weinand. Hij bleef ruim 9 uur onafgebroken op de been. In die tijd liep hij 57 ronden en kwam op een totale afstand van 62,7 kilometer. De tweede plaats was voor Bridget Brady. Zij legde 59,4 kilometer af in 54 ronden.

Kijk hier naar een fotoverslag van de trappenmarathon in Landgraaf >>

 

19779 foto © LOO-tv | Jo Grzelak

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017