Streupers geen gastheer meer in Brikke Oave

21075 Carnavalsvereniging de Streupers zal geen gastheer meer zijn van de carnavalsactiviteiten in de Brikke Oave. Dat is het resultaat van het overleg tussen de carnavalsvereniging, de Gemeente Brunssum en de Brikke Oave.

Al sinds jaar en dag organiseerde de vereniging diverse activiteiten voor jong en oud. Maar de laatste jaren moest de carnavalsvereniging, ondanks het harde werken van de leden en vrijwilligers, geld bijleggen.

Ook in nieuwe afspraken met de gemeente en de uitbater zag de vereniging nagenoeg geen verbetering. De vereniging heeft daarom besloten juist meer deel te nemen aan de bestaande activiteiten zoals de kinderoptocht, optocht in Treebeek. Ook zullen de Streupers ook niet ontbreken tijdens de grote optocht die op carnavalsmaandag door de straten van Brunssum trekt.

Toch zal de vereniging ook in de toekomst proberen grotere activiteiten in de Brikke Oave laten plaats te vinden.