Spreuken-pastoor Wiel Janssen overleden

23826 Maandag is in Maastricht de oud-pastoor van Jabeek Wiel Janssen overleden. Janssen was al een tijdje ziek.

Naast zijn activiteiten voor de kerk stond hij ook midden in de samenleving. Hij werd ook bekend van de spirituele spreuken en wijsheden die dagelijks op LOO-tv te zien waren.

Wilhelmus Hubertus Janssen zag op 2 april 1929 het levenslicht in Heerlen en groeide op in een groot gezin. Voordat hij pastoor werd was hij kapelaan in onder andere Oirsbeek en Nuth. In 1995 kwam hij naar Jabeek.

Precies drie jaar geleden, toen hij al 86 was, had hij daar zijn laatste eucharistieviering. Hoewel hij eigenlijk niet wilde stoppen vond het bisdom dat hij het rustiger aan moest gaan doen.

De uitvaartdienst is zaterdag om 11.00 uur in de H. Martinuskerk in Vijlen.