Spelers Roda en MVV geschorst

24230 De KNVB heeft Mario Engels van Roda JC en MVV aanvoerder Ricardo Ippel voor meerdere wedstrijden geschorst. Beide spelers werden zondag tijdens de derby met een rode kaart van het veld gestuurd.

Roda JC is het niet eens met de strafmaat van de Nederlandse voetbalbond. Zeker omdat na afloop van de wedstrijd Ippel toegaf dat hij zich tijdens het opstootje had aangesteld toen hij ter aarde stortte.

Engels zou vier wedstrijden geschorst worden terwijl de Maastrichtse speler slechts drie wedstrijd aan de kant zou moeten blijven. Voor beiden geldt overigens dat één wedstrijd voorwaardelijk is.

MVV is nog aan het bekijken of het in hoger beroep gaat tegen de beslissing van de KNVB.