Scholen starten met schooltuinen

18199 Basisscholen De Schatgraver in Landgraaf en de Langeberg in Brunssum zijn gestart met het opnieuw ontwikkelen van schooltuinen. Dat is in het kader van De Gezonde Basisschool van de Toekomst.

In november 2015 zijn vier basisscholen in Landgraaf en Brunssum gestart met het project. De Schatgraver heeft een moestuin in een nabijgelegen volkstuinencomplex in gebruik genomen.

De Langeberg in Brunssum koos voor een ander concept. Hier worden op de speelplaats grote tuinbakken ingericht, die zo geplaatst zijn dat kinderen ertussendoor kunnen lopen.

Het project moet bijdragen aan de bevordering van gezondheid en gezond gedrag bij basisschoolleerlingen. Eén van de aandachtspunten is het onderscheiden van de verschillende soorten geteelde groenten.

Diverse maatschappelijke organisaties dragen bij aan het project bij tal van scholen in Zuid-Limburg. Het is een initiatief van onder meer onderwijsstichting MOVARE, de GGD, en de Universiteit Maastricht.

 

18200 De schooltuin bij BS De Schtakist in Landgraaf. foto © LOO-tv | Movare

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017