Rode Kruis onderscheiding voor Wendy Bedet

19463

Wendy Bedet-Glasbergen uit Brunssum heeft zaterdag een Rode Kruis onderscheiding ontvangen. Zij kreeg de onderscheiding, samen met 6 andere Rode Kruisers uit Zuid-Limburg, uit handen van gouverneur Theo Bovens.

De onderscheidingen, het jubileum-insigne 'Hier om te helpen', zijn deze week landelijk uitgereikt aan 150 bijzondere Rode Kruis vrijwilligers. Dit in het kader van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis in Nederland.

Bedet kreeg de onderscheiding voor haar omvangrijke werk bij Rode Kruis Brunssum. Zij was jarenlang aan deze afdeling verbonden als secretaris en coördinator met diverse portefeuilles. Door haar tomeloze inzet was zij het gezicht van de afdeling Brunssum en een inspiratie voor anderen geworden. Sinds mei van dit jaar heeft zij haar werk in Brunssum neergelegd en is zij verbonden aan het District Zuid-Limburg.

Na de plechtigheden in het Gouvernement in Maastricht, vertrok het gezelschap naar Amsterdam. In hotel Krasnapolsky werden alle 150 gedecoreerden ontvangen door Prinses Margriet en Humberto Tan. 's Avonds was in Simpelveld een feestavond georganiseerd voor alle Zuid-Limburgse vrijwilligers.

19464 De 7 Limburgse Rode Kruis vrijwilligers die een onderscheiding ontvingen.

19465