Rode kaarten voor Engels en Ippel van tafel

24277 De rode kaarten voor Roda-speler Mario Engels en MVV-speler Ricardo Ippel zijn van tafel. De tuchtcommissie van de KNVB heeft dat vrijdagmorgen bekendgemaakt.

Eerder werden beide spelers voor meerdere wedstrijden geschorst vanwege een opstootje tijdens de zondag gespeelde derby. Beide voetbalclubs waren het niet eens met de straf en gingen in hoger beroep. Nu worden vanwege onvoldoende bewijsmateriaal de rode kaarten geseponeerd.

Beide spelers werden beschuldigd van een slaande beweging, maar dat werd zowel door Engels als Ippel ontkend. De speler van MVV had al na de wedstrijd aan de media laten weten dat er niet veel aan de hand was geweest en dat hij zichzelf op de grond had laten vallen.

24279 foto © LOO-tv | HEKO photodesign