Roda wil geld van Korotaev

22185 Roda JC is een juridische procedure gestart om geld van Korotaev naar Kerkrade te krijgen. Het gaat om het geld dat al meer dan een jaar bij een notaris in Heerlen geparkeerd staat.

Roda-directeur Wim Collard bevestigde tegenover L1 dat de procedure al een tijdje loopt. De Zwitsers-Russische zakenman en de Kerkraadse voetbalclub zijn wel nog steeds met elkaar in gesprek.

Het geld bij de advocaat is bedoeld voor de overname van een deel van de aandelen in de club. Kort na het storten van het geld werd Korotaev gearresteerd voor het uitgeven van een ongedekte cheque. Daarop werd het geld bevroren.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Korotaev de cheque niet heeft uitgeschreven en wil de zakenman uit Dubai dat zijn naam volledig gezuiverd wordt.

Roda JC kan het geld goed gebruiken nu de club minder te besteden heeft na de degradatie uit de Eredivisie.