Roda JC gedegradeerd

Roda JC is gedegradeerd uit de Eredivisie. In eigen stadion verloor Roda zondagavond de play-offs van Almere City met 1-2.

Roda, dat overigens goed begon aan de wedstrijd, zag Almere na een half uur spelen op voorsprong komen. Keeper Hidde Jurjus had de bal moeten vangen in plaats van deze weg te slaan.

Almere wilde zich duidelijk veilig stellen en zette alles op alles om nogmaals te scoren. Roda JC wist dat het nog twee doelpunten moest maken om degradatie te ontlopen. Schahin zette de stand uiteindelijk gelijk vanuit een corner. De jacht naar het tweede doelpunt was geopend, maar zover kwam het niet meer.

De 12.000 bezoekers hoopten op een wonder in de slotminuten, maar de hoop verdween toen Hammouti voor Almere in de 86e minuut de 1-2 maakte.

Kijk hier naar een fotoverslag van de wedstrijd Roda JC - Almere City >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.