Roda JC accepteert straf voor rode kaart

20098 Roda JC heeft de straf van de KNVB voor Mikhail Rosheuvel geaccepteerd. Roda kan tijdens het thuisduel tegen AZ niet beschikken over de aanvaller.

Rosheuvel moest het afgelopen weekend al in de eerste helft het veld verlaten. Hij kreeg in het uitduel tegen Excelsior een rode kaart voor een te late tackle op het middenveld.

Dat was volgens trainer Robert Molenaar het keerpunt van de wedstrijd. Enkele minuten na de overtreding wisten de Rotterdammers te scoren. In de tweede helft hield Roda met 10 man goed stand en wist doelman Jurjus zelf een penalty te stoppen.

De Nederlandse voetbalbond vindt dat Rosheuvel voor twee wedstrijden geschorst moet worden waarvan één voorwaardelijk.

Mikhail Rosheuvel over de rode kaart afgelopen zaterdag: