RKSV Olympia wint derby tegen RKDFC

Met een 2-1 overwinning stapten de spelers van RKSV Olympia Schinveld tevreden van het veld. Zaterdagavond werd op het sportcomplex in Schinveld de derby tegen RKDFC Merkelbeek gespeeld.

De bezoekers werden vooral in de eerste helft getracteerd op een spannende wedstrijd waarbij over en weer voldoende kansen waren om te scoren. Toch was het Schinveld dat het meest aan de bal was. Van de goede seizoenstart en puntenregen van het eerste team van RKDFC was zaterdagavond niet veel meer over. Het seizoen was voor Schinveld slecht begonnen maar het eerste team blijkt het de laatste wedstrijden juist steeds beter te doen, getuige ook dit duel tegen RKDFC.

Danny Habel zette voor Schinveld de 1-0 op het scorebord. Nog voor rust wist Roel Knibbeler voor RKDFC de glijkmaker te scoren.

Voor Merkelbeek was het een belangrijke wedstrijd, want met heel veel geluk zou RKDFC nog kampioen kunnen worden. Ware het niet dat Youri Lemmens de 2-1 maakte, waarmee het kampioenschap aan de neus van Merkelbeek definitief voorbij gaat. Maar daar was RKDFC toch al min of meer vanuit gegaan, gezien de grote voorsprong van koploper Obbicht.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.