Registratie levenloos geboren kinderen

18884 Ouders die dat wensen kunnen straks ook de naam van hun levenloos geboren kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Ouders zien het als feitelijk onjuist dat hun levenloos geboren kind niet in de basisregistratie voorkomt. Het kabinet heeft nu een voorstel samengesteld die de registratie van het levenloos geboren kind zo snel mogelijk moet maken. Het wetsvoorstel gaat binnenkort voor advies naar de Raad van State. Hierna volgt behandeling in de Tweede en Eerste Kamer.

Zodra het hele traject is doorlopen wordt het met terugwerkende kracht mogelijk dat levenloos geboren kinderen worden opgenomen in de basisregistratie.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017