'Provincie meebetalen aan Glanerbrook'

18885 Als het aan de gemeente Sittard-Geleen ligt moet ook de Provincie gaan meebetalen aan het sportcentrum Glanerbrook. Volgens 1Limburg vindt wethouder Ruud Guyt van de gemeente Sittard-Geleen dat Glanerbrook een bovenregionale voorziening is.

Glanerbrook is onder andere bekend van de ijshal waar ijshockeyclub Laco Eaters speelt. Daarnaast zijn er onder andere een fitnesscentrum, een subtropisch zwembad, een onoverdekte 500 meter lange wielerbaan en in de winter een onoverdekte 400 meter lange schaatsbaan.

De gemeente is momenteel aan het onderzoeken welke voorzieningen behouden moeten blijven. De verenigingen die gebruikmaken van het sportcentrum maken zich grote zorgen over het behoud van Glanerbrook.

De ijshal en baan zijn uniek in Limburg en daarom denkt de wethouder dat ook de provincie voor een gedeelte van de kosten moet opdraaien.

Glanerbrook kende de afgelopen jaren de nodige tegenvallers door het uitvallen van de koelinstallatie en de warme winters.

18886 foto © LOO-tv | vvv Zuid-Limburg