Provincie mag toch verder met Buitenring

19157 De provincie mag toch verder met de aanleg van de Buitenring bij de A76 in Nuth. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vrijdag bepaald.

Een grondeigenaar die een onteigeningsprocedure had verloren probeerde via gerechtelijke procedures de graafmachines alsnog van zijn landgoed te houden. Maar volgens de voorzieningenrechter is het spoedeisend belang van de provincie voldoende aangetoond.

De grondeigenaar wraakte tot drie keer toe een rechter en probeerde zelfs de hele rechtbank te wraken. Daardoor liep de aanleg op het laatste deel van het tracé de nodige vertraging op.

Verder oponthoud zou betekenen dat een gasleiding niet aangelegd kan worden. Pas daarna kan met de aanleg van de weg begonnen.

De provincie is blij dat de aanleg van de Buitenring verder kan. "Hoe eerder de Buitenring volledig in gebruik genomen kan worden hoe eerder Limburg, en in het bijzonder de regio, profiteert." schrijft de provincie in een persverklaring.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017