Proef met grazende varkens Brunssummerheide

17922 Natuurmonumenten heeft op de Brunssummerheide een proef gehouden met varkens. De vier Hollandse landvarkens werden als grazers ingezet om de opkomst van de Amerikaanse eik te stoppen.

De varkens zijn dol op de eikels van de boom en wroeten de bodem om op zoek naar de lekkernij. Natuurmonumenten hoopt op die manier te voorkomen dat de eikels van deze uitheemse soort kunnen uitlopen. Ook de wortels van de jonge Amerikaanse vogelkers staan op het menu van de varkens.

Nu de exoten worden aangepakt kunnen inheemse soorten zich in het natuurgebied gaan ontwikkelen. Natuurmonumenten gaat in het najaar kijken of de proef met de varkens op de heide een succes was. Natuurlijk worden er ook nog schapen ingezet om de heide in stand te houden.

Kijk hier naar een fotoverslag van het grazen van varkens op de Brunssummerheide >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017