Pompenhuuske in Brunssum heropend

22459 Zondag is in het Schutterspark in Brunssum het Pompenhuuske heropend. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling. Ook gedeputeerde Eric Geurts was bij de opening aanwezig.

Het iconische gebouw aan de rand van de roeivijver werd in maart 2017 door brand verwoest. Vermoedelijk is de brand aangestoken, echter heeft de politie nooit iemand kunnen aanhouden voor de brand.

In het gebouw was een expositie over het mijnverleden en over de geschiedenis van het Schutterspark te zien. Daarnaast werd het gebouwtje al jaren door de stichting Natuurfonds gebruikt om bezoekers iets te leren over de natuur.

Door de jaren heen groeide het uit tot een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt.

Beheerder Eddy Jasker is samen met enkele vrijwilligers direct begonnen aan het herstellen en aanvullen van de collectie die in het huisje te zien was. Hierbij werd de stichting die het Pompenhuuske beheert ondersteund door giften van onder andere de wijkteams van Brunssum, de gemeente Brunssum en de provincie.

Kijk hier naar een fotoverslag van de opening van het Pompenhuuske >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.