Oudste inwoner Brunssum wordt 104 jaar

De oudste inwoner van Brunssum, Maria Hermans-Hermsen, wordt maandag 104 jaar. Waarnemend burgemeester Gerd Leers bezocht haar zondag in Huize Louise waar ze woont.

Maria Hermans-Hermsen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog in Duitsland geboren. Op 3 jarige leeftijd vluchtte het gezin naar Nederland.

Daar leerde ze haar man kennen, trouwde en kreeg 6 kinderen. Daarvan zijn er inmiddels 3 overleden. Haar man stierf begin jaren '90, na jarenlang gewerkt te hebben in de Staatsmijn Emma.

Maria Hermans-Hermsen verkeert nog in redelijke gezondheid. Maar omdat het toch wel iets minder begint te worden doet Maria geen boodschappen meer. Drie jaar geleden ging ze wel nog met haar rollator winkelen.

Kijk hier naar foto's van het bezoek van de burgemeester aan de 104-jarige Maria Hermans-Hermsen >>

Kijk hier naar een reportage uit 2013 toen Maria Hermans-Hermsen 100 jaar werd >>

21086 foto (c) LOO-tv | Hans van der Haijden