Oud burgemeester Bert Janssen overleden

19137 Bert Janssen, oud burgemeester van Landgraaf, is woensdag overleden. De geboren Eindhovenaar was 18 jaar lang, tot aan zijn pensionering in 2010, burgemeester in Landgraaf.

Daarvoor vervulde hij die functie in Echt en Waspik. Ook nadat hij de burgemeestersketting van Landgraaf had overgedragen aan zijn opvolger, bleef hij in Landgraaf wonen.

Voor zijn werkzaamheden kreeg hij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en was hij dragen van het Bundesverdienstkreuz am Bande. Ook ontving hij bij zijn afscheid de erepenning van de gemeente Landgraaf.

Bert Janssen was al geruime tijd ziek. Hij is 71 jaar oud geworden.