Opknapbeurt voor het voormalige V&D-pand

21782 De gemeente Sittard heeft plannen om het voormalige pand van de V&D aan de Markt in Sittard flink onder handen te nemen. Voor velen past het pand dat in de jaren zestig werd gebouwd, op de plaats van het voormalige stadhuis totaal niet bij de overige gebouwen in het centrum van Sittard.

Bewoners zijn blij dat het lelijkste gebouw van Sittard een facelift krijgt. De gemeente heeft het idee om de gevel van het oude stadhuis weer zichtbaar te maken. Op deze manier wordt het verleden van de 775 jaar oude stad weer in ere hersteld.

Zo heeft de gemeente ook de zogeheten oostelijke schootsvelden opnieuw ingericht. Op het terrein aan de rand van de stad zijn de Middeleeuwse grachten weer in hun oude glorie hersteld. In combinatie met de gemengde hagen en de nieuwe tuinhuisjes van de volkstuinvereniging is het gebied een oase voor wandelaars, fietsers en tuinders.